Prezentovali jsme se na EXPU v Dubaji

20.04.2022

Náš projekt Dlouhodobé mezisektorové spolupráce pro ITI „SMART technologie pro zvyšování kvality života ve městech a regionech“ (CZ.02.1.01/0.0/0.0/17_049/0008452) podpořeného z Operačního programu „VVV Výzkum, vývoj a vzdělávání“ se představil na EXPO 2020 v Dubaji.

Zástupci našeho projektu se na konci března vydali do Dubaje. V rámci světové výstavy EXPO se zapojili do konferece „Smart technologies in Health, Social and Spa Care“, kde prezentovali tématicky relevantní výsledky dosavadních výzkumů našeho projektu – to vše za moderace našeho hlavního garanta docenta Petra Rumpela a účasti velvyslance České republiky v Spojených arabských emirátech inženýra Jiřího Slavíka nebo generálního komisaře EXPO 2020 Jiřího Františka Potužníka.Ve dnech 26. až 30. března navíc byl v Českém pavilonu k vidění poster s informacemi o projektu.

„Kromě aktivní účasti na na konferenci jsme navíc kromě Českého pavilonu navštívili také další pavilony světové výstavy EXPO 2020. Mohli jsme tak obdivovat například Pavilon Sustainability, Mobility nebo národních pavilonů s různými vychytávkami, které třeba pomáhají zvyšovat kvalitu života lidí,“ uzavírá docent Petr Rumpel.